menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1.Masło utrzeć z cukrem , pod koniec ucierania dodawać po jednym żółtku.

2. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto i podzielić na dwie części

3.Jedną częścią wylepić formę, z drugą owinąć w folię i na 2 godziny wstawić do lodówki

4.Dwukrotnie zemleć ser

5.Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami i wciąż ucierając porcjami dodawać ser.

6.Wymieszać masę z proszkiem budyniowym. 7.Brzoskwinie osączyć z zalewy

8.Rozsmarować masę serową na cieście i ułożyć na niej połówki brzoskwiń.

9.Z białek ubić sztywną pianą, pod koniec ubijania dodać cukier.

10.Wymieszać pianę z mąką ziemniaczaną i równomiernie rozłożyć na owocach.

11.Drugą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na warstwę piany.

12.Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 – 190 st. C

ocena:

Sernik z brzoskwiniami

składniki

Ciasto:

  • 50 dag mąki tortowej
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Nadzienie

  • 50 dag tłustego białego sera
  • 2 żółtka
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • pół szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • pół kostki masła
  • puszka brzoskwiń

Wierzch

  • 6 białek
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1.Masło utrzeć z cukrem , pod koniec ucierania dodawać po jednym żółtku.

2. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto i podzielić na dwie części

3.Jedną częścią wylepić formę, z drugą owinąć w folię i na 2 godziny wstawić do lodówki

4.Dwukrotnie zemleć ser

5.Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami i wciąż ucierając porcjami dodawać ser.

6.Wymieszać masę z proszkiem budyniowym. 7.Brzoskwinie osączyć z zalewy

8.Rozsmarować masę serową na cieście i ułożyć na niej połówki brzoskwiń.

9.Z białek ubić sztywną pianą, pod koniec ubijania dodać cukier.

10.Wymieszać pianę z mąką ziemniaczaną i równomiernie rozłożyć na owocach.

11.Drugą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na warstwę piany.

12.Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 – 190 st. C

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję