menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W misce ubij jajka z cukrem i dodaj wymieszana z proszkiem do pieczenia mąkę. Gotowa masę wylej do formy o wymiarach 25 na 37 cm wysmarowanej masłem i posypanej kasza manna. Piecz przez ok 20 min w 180°C aż ciasto delikatnie się zarumieni. Następnie przygotuj masę serowa. Ubij w dużej misce jaja z żółtkami i cukrem, mieszając dodaj resztę składników: twaróg, olej, mleko, budyń i kasze manna. Tak przygotowana masę wylej delikatnie na zapieczone ciasto. Brzoskwinie pokrój w paski i powkładaj w masę serową. Piecz przez 60 min w 180°C. Przygotuj beze. W naczyniu ubij białka na sztywna pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier i mąkę ziemniaczana. Tak przygotowana beze przełóż na upieczony sernik i piecz jeszcze 10 min. Smacznego!

ocena:

Sernik z łezką

składniki

Ciasto spód:
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki (170g)
  • pół szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
  • 1 kg twarogu
  • 2 jajka
  • 4 żółtka
  • 1 szklanki cukru
  • 125 ml oleju
  • 750 ml mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 łyżki kaszy manny
  • brzoskwinie z puszki ok. 500g
Beza:
  • 4 białka
  • pół łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • masło i kasza manna do wysmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W misce ubij jajka z cukrem i dodaj wymieszana z proszkiem do pieczenia mąkę. Gotowa masę wylej do formy o wymiarach 25 na 37 cm wysmarowanej masłem i posypanej kasza manna. Piecz przez ok 20 min w 180°C aż ciasto delikatnie się zarumieni. Następnie przygotuj masę serowa. Ubij w dużej misce jaja z żółtkami i cukrem, mieszając dodaj resztę składników: twaróg, olej, mleko, budyń i kasze manna. Tak przygotowana masę wylej delikatnie na zapieczone ciasto. Brzoskwinie pokrój w paski i powkładaj w masę serową. Piecz przez 60 min w 180°C. Przygotuj beze. W naczyniu ubij białka na sztywna pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier i mąkę ziemniaczana. Tak przygotowana beze przełóż na upieczony sernik i piecz jeszcze 10 min. Smacznego!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję