menu
fot. Piotr Liszkiewicz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Skrzydełka dzielimy na porcje. Do wrzącej wody wkładamy obrany i pokrojony imbir, obrany czosnek, miód, przyprawy i oczywiście skrzydełka (woda powinna tylko przykrywać mięso) i gotujemy 15-20 minut. Obgotowane skrzydełka wyjmujemy, natomiast wywar odparowujemy (najlepiej na patelni), żeby zgęstniał. Skrzydełka układamy na grillu i opiekamy z obu stron. Podczas pieczenia grubo smarujemy zagęszczonym sosem.

ocena:

Skrzydełka indycze z grilla

składniki

  • 1,5 kg skrzydełek indyczych
  • 4 ząbki czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • 1 łyżka miodu
  • sól cebulowa
  • tymianek, majeranek, ostra papryka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Skrzydełka dzielimy na porcje. Do wrzącej wody wkładamy obrany i pokrojony imbir, obrany czosnek, miód, przyprawy i oczywiście skrzydełka (woda powinna tylko przykrywać mięso) i gotujemy 15-20 minut. Obgotowane skrzydełka wyjmujemy, natomiast wywar odparowujemy (najlepiej na patelni), żeby zgęstniał. Skrzydełka układamy na grillu i opiekamy z obu stron. Podczas pieczenia grubo smarujemy zagęszczonym sosem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję