menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odpowiednio wymoczone filety osuszyć w papierowym ręczniku, każdy zawinąć w natłuszczony papier pergaminowy i wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 min. Po upieczeniu, papier odwinąć, śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać ze szklanka śmietany, resztę śmietany wymieszać z kawałkami śledzi. Odstawić na 10 min. Ziemniaki obrać, pokroić w talarki i usmażyć na rozgrzanym oleju. Na środku półmiska ułożyć śledzie, wokół ogórki i smażone ziemniaki.

ocena:

Śledź pieczony z ogórkami

składniki

-8 filetów śledziowych
-2 szklanki śmietany
-2 świeże lub kwaszone ogórki
-3/4 szklanki oleju
-8 ziemniaków
-zielony koperek lub szczypiorek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odpowiednio wymoczone filety osuszyć w papierowym ręczniku, każdy zawinąć w natłuszczony papier pergaminowy i wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 min. Po upieczeniu, papier odwinąć, śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać ze szklanka śmietany, resztę śmietany wymieszać z kawałkami śledzi. Odstawić na 10 min. Ziemniaki obrać, pokroić w talarki i usmażyć na rozgrzanym oleju. Na środku półmiska ułożyć śledzie, wokół ogórki i smażone ziemniaki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję