menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wypatroszyć śledzie i wymoczyć w wodzie z listkiem , zielem i gorczycą .Wyjąć z zalewy, pokroić na porcje, popieprzyć i posolić.Obtaczać w mące i smażyć na tłuszczu Usmażone śledzie posypać posiekaną cebulą i zalać śmietaną.Podawać z ziemniakami polanymi śmietaną.

ocena:

Śledź po kaszubsku

składniki

  • 1 kg śledzi solonych
  • 2 kg ziemniaków
  • mąka do obtoczenia ryb
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz, sól, ziele,listek laurowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wypatroszyć śledzie i wymoczyć w wodzie z listkiem , zielem i gorczycą .Wyjąć z zalewy, pokroić na porcje, popieprzyć i posolić.Obtaczać w mące i smażyć na tłuszczu Usmażone śledzie posypać posiekaną cebulą i zalać śmietaną.Podawać z ziemniakami polanymi śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję