X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Śledź po tatarsku

Składniki

  • 50 dag filetów śledziowych
  • 2-3 cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • pół łyżeczki ostrej, mielonej czerwonej papryki
  • jajko ugotowane na twardo
  • natka pietruszki.

Sposób przygotowania

Odpowiednio wymoczone filety pokroić w drobną kostkę, cebule pokroić jak najdrobniej i połączyć ze śledziem. Dodać resztę przypraw i przecier pomidorowy. Olej dodawać stopniowo wciąż ukręcając aby utworzyła się konsystencja przypominająca „tatara”. Na półmisku uformować podłużny klops, posypać posiekanym jajkiem i drobno pokrojoną natką.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również