menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odpowiednio wymoczone filety pokroić w drobną kostkę, cebule pokroić jak najdrobniej i połączyć ze śledziem. Dodać resztę przypraw i przecier pomidorowy. Olej dodawać stopniowo wciąż ukręcając aby utworzyła się konsystencja przypominająca „tatara”. Na półmisku uformować podłużny klops, posypać posiekanym jajkiem i drobno pokrojoną natką.

ocena:

Śledź po tatarsku

składniki

  • 50 dag filetów śledziowych
  • 2-3 cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • pół łyżeczki ostrej, mielonej czerwonej papryki
  • jajko ugotowane na twardo
  • natka pietruszki.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odpowiednio wymoczone filety pokroić w drobną kostkę, cebule pokroić jak najdrobniej i połączyć ze śledziem. Dodać resztę przypraw i przecier pomidorowy. Olej dodawać stopniowo wciąż ukręcając aby utworzyła się konsystencja przypominająca „tatara”. Na półmisku uformować podłużny klops, posypać posiekanym jajkiem i drobno pokrojoną natką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję