menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety odpowiednio wymoczyć i pokroić na niewielkie kawałki. Na patelnię wlać śmietanę , włożyć przygotowane kawałki śledzi. Smażyć na niewielkim ogniu ok. 5-7 min aż śmietana pożółknie i stanie się gęsta. Cebulę pokroić na cienkie talarki, zrumienić  na maśle i obłożyć śledzie już na półmisku. Osobno podać gotowane ziemniaki.

ocena:

Śledź smażony w śmietanie

składniki

-4 filety śledziowe
-szklanka śmietany
-1 cebula
-pół łyżki masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety odpowiednio wymoczyć i pokroić na niewielkie kawałki. Na patelnię wlać śmietanę , włożyć przygotowane kawałki śledzi. Smażyć na niewielkim ogniu ok. 5-7 min aż śmietana pożółknie i stanie się gęsta. Cebulę pokroić na cienkie talarki, zrumienić  na maśle i obłożyć śledzie już na półmisku. Osobno podać gotowane ziemniaki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję