menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śledzie obieramy ze skóry, a następnie zalewamy mlekiem, tak żeby całe były przykryte. Po 24 godzinach śledzie osączamy i wyjmujemy z nich wszystkie ości. Cebulę i marchew obieramy i kroimy : cebulę w kostkę, a marchewkę w talarki. Filety układamy w słoju warstwami na przemian z cebulą i marchewką. Na wierzchu kładziemy liść laurowy. Oliwę lub olej mieszamy z kolendra i zielem angielskim i zalewamy nią śledzie. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka dni.

ocena:

Śledzie wędzone w oliwie

składniki

-1 kg śledzi wędzonych
-3 cebule
-150 g marchewki
-500 ml mleka
-500 ml oleju lub oliwy
-po 1 łyżeczce: kolendry i zmielonego ziela angielskiego
-1 liść laurowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śledzie obieramy ze skóry, a następnie zalewamy mlekiem, tak żeby całe były przykryte. Po 24 godzinach śledzie osączamy i wyjmujemy z nich wszystkie ości. Cebulę i marchew obieramy i kroimy : cebulę w kostkę, a marchewkę w talarki. Filety układamy w słoju warstwami na przemian z cebulą i marchewką. Na wierzchu kładziemy liść laurowy. Oliwę lub olej mieszamy z kolendra i zielem angielskim i zalewamy nią śledzie. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka dni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję