X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneRybyRyby i owoce morza

Pieczony łosoś z musztardą i chlebową posypką

Szukacie inspiracji na obiad? Idealnie! Dzisiaj przychodzę do Was z fantastyczną rybą, połączenie smaków jest genialne. To przepis dla fanów musztardy, bo muszę przyznać gra ona tutaj pierwsze skrzypce 🙂 Pieczony łosoś z musztardą i chlebową posypką, to pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu danie. Jestem pewny, że Wasze kubki smakowe będą zachwycone. 

Pieczony łosoś z musztardą i chlebową posypką

Składniki:

  • 500 g świeżego łososia
  • sól, pieprz
  • 3 kromki białego chleba (może być świeży, może być kilku dniowy)
  • 3 łyżeczki oliwy 
  • 1/3 słoiczka musztardy 
Dodatki:
  • Klasyczne kopytka >>PRZEPIS<<
  • Cukinia średniej wielkości
  • Cebula
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki masła 
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Kopytka przygotuj z przepisu. Oczywiście jeśli wolisz możesz kupić gotowe kopytka. 

Chleb razem z oliwą włóż do malaksera i zmiksuj na małe grudki. 

Krok 2:

Łososia umyj i osusz, wyjmij ości jeśli są. Do wyjmowania ości polecam pincetę, jest idealna. Następnie rybę przypraw solą i pieprzem. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 

Krok 3:

Łososia połóż na papier do pieczenia, następnie łyżeczką nałóż na niego musztardę. Na koniec posyp rybę chlebem z oliwą. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut. 

Krok 4:

Cebulę pokrój w kostkę, następnie podsmaż ją na łyżce masła. Do cebuli dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, dopraw sola i pieprzem. Smaż kilka minut. Na koniec dodaj pozostałe masło i kopytka. Smaż aż kopytka będą rumiane. 

Krok 5:

Na talerz wyłóż kopytka z warzywami, następnie kawałek ryby. 

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram Facebook.

A więcej pysznych obiadowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również