menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Słoninę kroimy w drobną kostkę lub mielimy, podgrzewamy na małym ogniu, aż się roztopi. Osobno obieramy, kroimy w kostkę cebulę i smażymy ją na jasnozłoty kolor. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na grubej tarce. Dodajemy jabłko i cebulę do roztopionej słoniny, mieszamy i smażymy ok. 5 minut. Pod koniec wrzucamy suszony majeranek, i sól do smaku. Odstawiamy do schłodzenia.

ocena:

Smalec z jabłkiem

składniki

-500 g słoniny lub tłuszczu wieprzowego
ze skwarkami
-1 winne jabłko
-1 cebula
-1 łyżeczka majeranku
-sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Słoninę kroimy w drobną kostkę lub mielimy, podgrzewamy na małym ogniu, aż się roztopi. Osobno obieramy, kroimy w kostkę cebulę i smażymy ją na jasnozłoty kolor. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na grubej tarce. Dodajemy jabłko i cebulę do roztopionej słoniny, mieszamy i smażymy ok. 5 minut. Pod koniec wrzucamy suszony majeranek, i sól do smaku. Odstawiamy do schłodzenia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję