menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Słoninę i boczek kroimy w drobną kostkę, (słoninę można zemleć w maszynce) i topimy na małym ogniu. Gdy wytopiona słonina zrobi się przezroczysta dodajemy cebulę i czekamy, aż usmaży się na złoty kolor. Pod koniec smażenia wrzucamy do rondelka zioła i ew. sól i pieprz. Odstawiamy do ostudzenia, od czasu do czasu mieszamy.

ocena:

Smalec ziołowy z wędzonym boczkiem

składniki

-500 g słoniny lub tłuszczu wieprzowego
-150 g wędzonego boczku
-1 duża cebula
-1 łyżka tymianku i majeranku
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Słoninę i boczek kroimy w drobną kostkę, (słoninę można zemleć w maszynce) i topimy na małym ogniu. Gdy wytopiona słonina zrobi się przezroczysta dodajemy cebulę i czekamy, aż usmaży się na złoty kolor. Pod koniec smażenia wrzucamy do rondelka zioła i ew. sól i pieprz. Odstawiamy do ostudzenia, od czasu do czasu mieszamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję