menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Słoninę kroimy w drobną kostkę i topimy w rondelku na małym ogniu. Obieramy jabłko, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na plasterki, śliwkę wymoczoną w wodzie osączamy i kroimy na paseczki. Zanim skwarki zaczną się rumienić zdejmujemy rondelek z ognia i wrzucamy do niego jabłko, śliwkę i zioła. Mieszamy, aż smalec zacznie stygnąć.

ocena:

Smalec ziołowy

składniki

-500 g słoniny lub tłuszczu wieprzowego
 ze skwarkami
-1 winne jabłko
-1 suszona śliwka
-po 1 łyżeczce: majeranku, macierzanki lub tymianku, ew. mieszanki z tych ziół

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Słoninę kroimy w drobną kostkę i topimy w rondelku na małym ogniu. Obieramy jabłko, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na plasterki, śliwkę wymoczoną w wodzie osączamy i kroimy na paseczki. Zanim skwarki zaczną się rumienić zdejmujemy rondelek z ognia i wrzucamy do niego jabłko, śliwkę i zioła. Mieszamy, aż smalec zacznie stygnąć.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję