menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser kroimy w grube plastry. Przygotowujemy panierkę z bułki tartej, przypraw i jajka. Możemy każdy kawałek sera osobno maczać w jajku, a potem w bułce tartej z przyprawami i to nawet dwa razy, bo ważne jest żeby panierka była dość gruba i chroniła ser przed rozlaniem się na patelni. Następnie rozpuszczamy na patelni lej lub inny tłuszcz i gdy jest gorący układamy panierowany ser. Smażymy ser na małym ogniu, tak żeby panierka nie przypiekła się za bardzo, a ser żeby był w środku miękki. Podajemy z dipami, z sosem tatarskim, pomidorowym lub  frytkami i surówką.

ocena:

Smaženy syr – smażony ser

składniki

  • twardy żółty ser (salami, gouda, edamski itp.) – ok. 100g na osobę
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra, inne przyprawy wedle uznania
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser kroimy w grube plastry. Przygotowujemy panierkę z bułki tartej, przypraw i jajka. Możemy każdy kawałek sera osobno maczać w jajku, a potem w bułce tartej z przyprawami i to nawet dwa razy, bo ważne jest żeby panierka była dość gruba i chroniła ser przed rozlaniem się na patelni. Następnie rozpuszczamy na patelni lej lub inny tłuszcz i gdy jest gorący układamy panierowany ser. Smażymy ser na małym ogniu, tak żeby panierka nie przypiekła się za bardzo, a ser żeby był w środku miękki. Podajemy z dipami, z sosem tatarskim, pomidorowym lub  frytkami i surówką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję