menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy razem mąkę, jaja i mleko, najlepiej przy użyciu miksera. Masło topimy na patelni i wlewamy masę jajeczną. Smażymy, pilnujemy, żeby się smażylnica nie przypaliła.

ocena:

Smażylnica

składniki

  • 500 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • 60 g masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy razem mąkę, jaja i mleko, najlepiej przy użyciu miksera. Masło topimy na patelni i wlewamy masę jajeczną. Smażymy, pilnujemy, żeby się smażylnica nie przypaliła.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję