menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ze względu na to, że owoce jagodowe są bardzo miękkie, przyrządzenie z nich soku jest bardzo proste. Wystarczy owoce oczyścić, następnie wrzucić do sokowirówki lub nawet miksera, wymieszać z cukrem i wlać do wyparzonych słoików. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut w temp.90ºC. W ten sam sposób możemy oczywiście przygotować sok z innych owoców jagodowych.

ocena:

Sok jagodowy

składniki

  • 2 kg jagód
  • 400-500 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ze względu na to, że owoce jagodowe są bardzo miękkie, przyrządzenie z nich soku jest bardzo proste. Wystarczy owoce oczyścić, następnie wrzucić do sokowirówki lub nawet miksera, wymieszać z cukrem i wlać do wyparzonych słoików. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut w temp.90ºC. W ten sam sposób możemy oczywiście przygotować sok z innych owoców jagodowych.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję