X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 1 l soku pomidorowego lub 1,5 kg świeżych pomidorów
  • jeżeli używamy świeżych pomidorów, to dodajemy 500 ml wody mineralnej
  • łodyga selera naciowego
  • po 1 łyżeczce posiekanej natki pietruszki i koperku
  • pół łyżeczki sosu tabasco
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, sparzamy ze skóry, obieramy i miksujemy, następnie przecieramy przez sito. Do otrzymanego przecieru dodajemy wodę mineralną, gazowaną lub nie gazowaną. Łodygę selera naciowego siekamy. Do soku dodajemy wszystkie zioła, przyprawy i oliwę. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Podajemy w szklankach przybranych dodatkowo zieleniną.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również