menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory myjemy, sparzamy ze skóry, obieramy i miksujemy, następnie przecieramy przez sito. Do otrzymanego przecieru dodajemy wodę mineralną, gazowaną lub nie gazowaną. Łodygę selera naciowego siekamy. Do soku dodajemy wszystkie zioła, przyprawy i oliwę. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Podajemy w szklankach przybranych dodatkowo zieleniną.

ocena:

Sok pomidorowy

składniki

  • 1 l soku pomidorowego lub 1,5 kg świeżych pomidorów
  • jeżeli używamy świeżych pomidorów, to dodajemy 500 ml wody mineralnej
  • łodyga selera naciowego
  • po 1 łyżeczce posiekanej natki pietruszki i koperku
  • pół łyżeczki sosu tabasco
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory myjemy, sparzamy ze skóry, obieramy i miksujemy, następnie przecieramy przez sito. Do otrzymanego przecieru dodajemy wodę mineralną, gazowaną lub nie gazowaną. Łodygę selera naciowego siekamy. Do soku dodajemy wszystkie zioła, przyprawy i oliwę. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Podajemy w szklankach przybranych dodatkowo zieleniną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję