menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę oprószamy gałką muszkatołową oraz pieprzem i odstawiamy na kilkanaście minut, układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, solimy, na każdym kawałku kładziemy po 2-3 połówki moreli i całość polewamy winem oraz roztopionym masłem. Pieczemy 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypk

ocena:

Sola z morelami

składniki

  • 4 filety z soli po około 200 g
  • 4– 6 dojrzałych moreli
  • 150 ml białego wytrawnego wina typu muskat
  • 2 łyżki masła
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • biały pieprz
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę oprószamy gałką muszkatołową oraz pieprzem i odstawiamy na kilkanaście minut, układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, solimy, na każdym kawałku kładziemy po 2-3 połówki moreli i całość polewamy winem oraz roztopionym masłem. Pieczemy 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypk

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję