menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryby myjemy, filetujemy, kroimy na kawałki, zalewamy wywarem (pozostawiamy szklankę wywaru do gotowania ogórków), dodajemy kapary, umyte i pokrojone pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę i gotujemy. W drugim garnuszku gotujemy obrane i pokrojone w pół plasterki lub kostkę – ogórki, z resztą wywaru i łyżką masła. Gdy ogórki się ugotują dodajemy je do gotujących się ryb. Zupę gotujemy w sumie ok. 40 minut, doprawiamy ją śmietaną, przyprawami i natką pietruszki.

ocena:

Solanka rybna

składniki

  • 2 l wywaru
  • 1 kg oczyszczonych ryb słodkowodnych
  • 125 ml śmietany
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100–50 g pieczarek
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 papryki konserwowe
  • 20 g kaparów
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz, mielona papryka
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryby myjemy, filetujemy, kroimy na kawałki, zalewamy wywarem (pozostawiamy szklankę wywaru do gotowania ogórków), dodajemy kapary, umyte i pokrojone pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę i gotujemy. W drugim garnuszku gotujemy obrane i pokrojone w pół plasterki lub kostkę – ogórki, z resztą wywaru i łyżką masła. Gdy ogórki się ugotują dodajemy je do gotujących się ryb. Zupę gotujemy w sumie ok. 40 minut, doprawiamy ją śmietaną, przyprawami i natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję