menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z cukru i wody robimy syrop. Gotujemy go tak długo, aż będzie gęsty. Następnie ubijamy go z sokiem cytrynowym oraz winem. Przekładamy do miski i wkładamy do zamrażalnika. Kilkakrotnie – co kwadrans lub co pół godziny- wyjmujemy naczynie  z sorbetem i mieszamy go lub miksujemy.

ocena:

Sorbet cytrynowy

składniki

  • 300 ml soku wyciśniętego z cytryny
  • 100 g cukru
  • 100 ml wody
  • 70 ml białego wytrawnego wina

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z cukru i wody robimy syrop. Gotujemy go tak długo, aż będzie gęsty. Następnie ubijamy go z sokiem cytrynowym oraz winem. Przekładamy do miski i wkładamy do zamrażalnika. Kilkakrotnie – co kwadrans lub co pół godziny- wyjmujemy naczynie  z sorbetem i mieszamy go lub miksujemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję