menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z moreli usuwamy pestki. Z cukru i wody przygotowujemy syrop. Gorącym syropem zalewamy morele. Miksujemy i przelewamy do miski. Wstawiamy do zamrażalnika i co jakiś czas (co 15-30 minut), gdy sorbet zacznie twardnieć przy brzegach miski, mieszamy go lub miksujemy. W ten sam sposób możemy przygotować inne sorbety z twardych owoców: jabłek, gruszek, brzoskwiń, czy czarnych porzeczek.

ocena:

Sorbet morelowy

składniki

  • 500 g dojrzałych, miękkich moreli
  • 100 ml wody
  • 120 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z moreli usuwamy pestki. Z cukru i wody przygotowujemy syrop. Gorącym syropem zalewamy morele. Miksujemy i przelewamy do miski. Wstawiamy do zamrażalnika i co jakiś czas (co 15-30 minut), gdy sorbet zacznie twardnieć przy brzegach miski, mieszamy go lub miksujemy. W ten sam sposób możemy przygotować inne sorbety z twardych owoców: jabłek, gruszek, brzoskwiń, czy czarnych porzeczek.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję