menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Truskawki myjemy, osączamy i odrywamy szypułki. Gotujemy cukier w dwóch łyżkach wody. Wrzucamy truskawki do miksera lub malaksera, wlewamy syrop, miód i sok z cytryny. Wszystkie składniki miksujemy, przekładamy do miski i wstawiamy do zamrażalnika. Co 15 minut wyjmujemy miskę i mieszamy wszystkie składniki, żeby sorbet jednolicie zamarzł. Podobnie przygotowujemy sorbet poziomkowy oraz wszystkie inne sorbety z miękkich owoców.

ocena:

Sorbet truskawkowy

składniki

  • 500 g świeżych, dojrzałych truskawek
  • 150 g miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 40 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Truskawki myjemy, osączamy i odrywamy szypułki. Gotujemy cukier w dwóch łyżkach wody. Wrzucamy truskawki do miksera lub malaksera, wlewamy syrop, miód i sok z cytryny. Wszystkie składniki miksujemy, przekładamy do miski i wstawiamy do zamrażalnika. Co 15 minut wyjmujemy miskę i mieszamy wszystkie składniki, żeby sorbet jednolicie zamarzł. Podobnie przygotowujemy sorbet poziomkowy oraz wszystkie inne sorbety z miękkich owoców.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję