poziom skomplikowania:
Truskawki myjemy, osączamy i odrywamy szypułki. Gotujemy cukier w dwóch łyżkach wody. Wrzucamy truskawki do miksera lub malaksera, wlewamy syrop, miód i sok z cytryny. Wszystkie składniki miksujemy, przekładamy do miski i wstawiamy do zamrażalnika. Co 15 minut wyjmujemy miskę i mieszamy wszystkie składniki, żeby sorbet jednolicie zamarzł. Podobnie przygotowujemy sorbet poziomkowy oraz wszystkie inne sorbety z miękkich owoców.
Sorbet truskawkowy
składniki
poziom skomplikowania:
Truskawki myjemy, osączamy i odrywamy szypułki. Gotujemy cukier w dwóch łyżkach wody. Wrzucamy truskawki do miksera lub malaksera, wlewamy syrop, miód i sok z cytryny. Wszystkie składniki miksujemy, przekładamy do miski i wstawiamy do zamrażalnika. Co 15 minut wyjmujemy miskę i mieszamy wszystkie składniki, żeby sorbet jednolicie zamarzł. Podobnie przygotowujemy sorbet poziomkowy oraz wszystkie inne sorbety z miękkich owoców.