menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Chrzan po utarciu sparzamy wrzątkiem i odciskamy. Łączymy jabłko z utartym chrzanem, dodajemy drobniutko pokrojone migdały, wino i oliwę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i cukrem pudrem. Odstawiamy w chłodne miejsce.

ocena:

Sos chrzanowy z migdałami

składniki

  • 50 g świeżo utartego chrzanu
  • 2 winne jabłka
  • 1 łyżka drobno posiekanych migdałów
  • ok. 100 ml wytrawnego wina
  • 1 łyżka oliwy lub oleju
  • sól, cukier puder

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Chrzan po utarciu sparzamy wrzątkiem i odciskamy. Łączymy jabłko z utartym chrzanem, dodajemy drobniutko pokrojone migdały, wino i oliwę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i cukrem pudrem. Odstawiamy w chłodne miejsce.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję