menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej masło i cukier oraz śmietanę. Cały czas mieszamy i podgrzewamy, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły.

ocena:

Sos czekoladowy I

składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 125 ml śmietany 30%
  • 1 łyżeczka masła
  • ew. kilka łyżek cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej masło i cukier oraz śmietanę. Cały czas mieszamy i podgrzewamy, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję