menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do pozostałego po smażeniu wieprzowiny tłuszczu dodać białe wino i 2 łyżki gorącej wody,wymieszać i gotować 2 minuty. Musztardę,śmietanę i żółtka ubić trzepaczką,wlać na patelnię i dalej ubijać,aż do otrzymania jednolitego sosu. Dodać posiekane korniszony,estragon i kapary. Gotować jeszcze na małym ogniu,około3 minuty. Smacznego

ocena:

Sos estragonowy

składniki

  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki musztardy estragonowej (lub dijon)
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 3 gałązki świeżego estragonu ( lub 1łyżeczka suszonego)
  • 4 korniszony
  • oliwa
  • 2 łyżeczki kaparów

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do pozostałego po smażeniu wieprzowiny tłuszczu dodać białe wino i 2 łyżki gorącej wody,wymieszać i gotować 2 minuty. Musztardę,śmietanę i żółtka ubić trzepaczką,wlać na patelnię i dalej ubijać,aż do otrzymania jednolitego sosu. Dodać posiekane korniszony,estragon i kapary. Gotować jeszcze na małym ogniu,około3 minuty. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję