menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Porzeczki po oczyszczeniu z szypułek i opłukaniu, wsypujemy do rondelka. Dodajemy ocet, cukier oraz pozostałe przyprawy. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż uzyskamy gęsty sos. Ten sos podobnie jak sos śliwkowy można przełożyć do słoiczków i pasteryzować.

ocena:

Sos – galaretka z porzeczek

składniki

  • 500 g czarnych i czerwonych porzeczek
  • 250 g cukru
  • 125 ml czerwonego octu winnego
  • pół łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • po pół łyżeczki: zmielonych goździków i cynamonu
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Porzeczki po oczyszczeniu z szypułek i opłukaniu, wsypujemy do rondelka. Dodajemy ocet, cukier oraz pozostałe przyprawy. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż uzyskamy gęsty sos. Ten sos podobnie jak sos śliwkowy można przełożyć do słoiczków i pasteryzować.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję