menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Najprostsza, aczkolwiek sprawdzona wersja erzacu sosu cumberland. Mieszamy ze sobą sok z jednej pomarańczy (bez pestek) i dżem pomarańczowy. Imbir obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do sosu i mieszamy. Znakomity sos np.: do szaszłyków z krewetek.

ocena:

Sos imbirowo–pomarańczowy

składniki

  • 200 g marmolady lub dżemu pomarańczowego
  • kawałek imbiru – ok. 5 g
  • 1 pomarańcz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Najprostsza, aczkolwiek sprawdzona wersja erzacu sosu cumberland. Mieszamy ze sobą sok z jednej pomarańczy (bez pestek) i dżem pomarańczowy. Imbir obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do sosu i mieszamy. Znakomity sos np.: do szaszłyków z krewetek.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję