menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłko myjemy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w drobna kostkę. To samo robimy ze świeżym ogórkiem. Łączymy wszystkie składniki i mieszamy, możemy dodać składnik zaostrzający smak, kilka łyżek siekanej papryki albo szczyptę mielonej. Doprawiamy solą, pieprzem, ew. szczyptą cukru pudru.

ocena:

Sos jabłkowy

składniki

  • 250 ml śmietany lub jogurtu
  • 1 winne jabłko
  • 1 świeży ogórek
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego lub oliwy
  • sól, szczypta cukru pudru, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłko myjemy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w drobna kostkę. To samo robimy ze świeżym ogórkiem. Łączymy wszystkie składniki i mieszamy, możemy dodać składnik zaostrzający smak, kilka łyżek siekanej papryki albo szczyptę mielonej. Doprawiamy solą, pieprzem, ew. szczyptą cukru pudru.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję