menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Robimy ciemną zasmażkę,(tzn. zrumieniamy mąkę na patelni i dodajemy masło), wlewamy jednym płynnym ruchem wywar i wino, cały czas mieszamy, dodajemy jałowiec i gotujemy sos cały czas go mieszając, gdy zgęstnieje doprawiamy sos solą i pieprzem.

ocena:

Sos jałowcowy 2

składniki

  • 10 jagód jałowca lub pół łyżeczki jałowca mielonego
  • 30 g mąki
  • 30 g masła
  • 400 ml wywaru jasnego
  • 100 ml słodkiego wina typu: madera, tokaj
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Robimy ciemną zasmażkę,(tzn. zrumieniamy mąkę na patelni i dodajemy masło), wlewamy jednym płynnym ruchem wywar i wino, cały czas mieszamy, dodajemy jałowiec i gotujemy sos cały czas go mieszając, gdy zgęstnieje doprawiamy sos solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję