menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Podgrzewamy cukier na suchej patelni, aż zacznie brązowieć (mieszamy go w trakcie podgrzewania), potem wlewamy na patelnię mleko kokosowe i podgrzewamy, nadal mieszając, aż rozpuści się karmel, a sam sos zgęstnieje.

ocena:

Sos karmelowo-kokosowy

składniki

  • 150 g cukru
  • 200 ml mleka kokosowego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Podgrzewamy cukier na suchej patelni, aż zacznie brązowieć (mieszamy go w trakcie podgrzewania), potem wlewamy na patelnię mleko kokosowe i podgrzewamy, nadal mieszając, aż rozpuści się karmel, a sam sos zgęstnieje.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję