menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce płuczemy, osączamy, oczyszczamy z liści i szypułek, miksujemy z dodatkiem cukru pudru soku i ew. likieru. Gotowy sos wstawiamy do lodówki.

ocena:

Sos owocowy

składniki

  • 300 g owoców: jagód, truskawek, poziomek, jeżyn, malin i innych owoców jagodowych
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 250 ml soku wiśniowego lub pomarańczowego
  • ew. 25 ml dobrego, smakowego likieru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce płuczemy, osączamy, oczyszczamy z liści i szypułek, miksujemy z dodatkiem cukru pudru soku i ew. likieru. Gotowy sos wstawiamy do lodówki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję