menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do misy miksującej włóż pomidory, paprykę i czosnek. Miksuj 10 s / obr. 5 

 

2. Następnie dodaj przyprawy i oliwę. Duś 60 min/100°/ obr 1. 

 

3. Po upływie godziny zmiksuj warzywa 1 min/ obr. 7-10, obroty stopniowo zwiększaj.

 

4. Zamknij szczelnie i przechowuj do 7 dni w lodówce. Lub zapasteryzuj i ciesz się smakiem dłużej.

 

5. Sos pomidorowy podawaj na ciepło do makaronu. Ten sos jest bardzo uniwersalny można podawać go z podsmażonym mięsem, szynką, kiełbasą lub serem typy parmezan. 

ocena:

Sos pomidorowy do makaronu (Thermomix)

składniki

  • 1, 3 kg pomidorów
  • 250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych
  • 25 g czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek 
  • 20 g soli
  • szczypta pieprzu kajeńskiego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do misy miksującej włóż pomidory, paprykę i czosnek. Miksuj 10 s / obr. 5 

 

2. Następnie dodaj przyprawy i oliwę. Duś 60 min/100°/ obr 1. 

 

3. Po upływie godziny zmiksuj warzywa 1 min/ obr. 7-10, obroty stopniowo zwiększaj.

 

4. Zamknij szczelnie i przechowuj do 7 dni w lodówce. Lub zapasteryzuj i ciesz się smakiem dłużej.

 

5. Sos pomidorowy podawaj na ciepło do makaronu. Ten sos jest bardzo uniwersalny można podawać go z podsmażonym mięsem, szynką, kiełbasą lub serem typy parmezan. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję