X

Czego szukasz?

Przepis
SosySosy zimne

Sos remoulade 2

Składniki

  • 250 g  majonezu, śmietany lub jogurtu
  • 4 korniszony
  • 1 łyżka kaparów
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego lub 2 gałązki świeżego estragonu
  • 2 filety anchois
  • 1 ugotowane na twardo żółtko
  • sól, pieprz, szczypta cukru pudru

Sposób przygotowania

Siekamy drobno korniszony, kapary, natkę pietruszki, filety anchois, a także ugotowane żółtko i jeśli mamy, świeży estragon. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem pudrem. Można też dodać ząbek czosnku.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również