menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Siekamy drobno korniszony, kapary, natkę pietruszki, filety anchois, a także ugotowane żółtko i jeśli mamy, świeży estragon. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem pudrem. Można też dodać ząbek czosnku.

ocena:

Sos remoulade 2

składniki

  • 250 g  majonezu, śmietany lub jogurtu
  • 4 korniszony
  • 1 łyżka kaparów
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego lub 2 gałązki świeżego estragonu
  • 2 filety anchois
  • 1 ugotowane na twardo żółtko
  • sól, pieprz, szczypta cukru pudru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Siekamy drobno korniszony, kapary, natkę pietruszki, filety anchois, a także ugotowane żółtko i jeśli mamy, świeży estragon. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem pudrem. Można też dodać ząbek czosnku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję