menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wlać na patelnię oliwę i usmażyć na niej drobno posiekane cebulki. Kiedy będą szkliste, ale nie zarumienione – wlać czerwone wino i gotować, aż pozostanie jedna czwarta objętości. W osobnym garnku rozpuścić kostki rosołowe w szklance wrzącej wody i dodać do bulionu szczyptę pieprzu. Przelać zawartość patelni do garnka i gotować razem ok. 20 minut.

ocena:

Sos Rioja – Salsa Riojana

składniki

  • 6 łyżek oleju
  • 6 małych cebulek
  • 500 ml czerwonego wina (najlepiej Rioja)
  • 2 kostki rosołu wołowego, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wlać na patelnię oliwę i usmażyć na niej drobno posiekane cebulki. Kiedy będą szkliste, ale nie zarumienione – wlać czerwone wino i gotować, aż pozostanie jedna czwarta objętości. W osobnym garnku rozpuścić kostki rosołowe w szklance wrzącej wody i dodać do bulionu szczyptę pieprzu. Przelać zawartość patelni do garnka i gotować razem ok. 20 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję