menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z drobno pokrojonymi lub wręcz zmiksowanymi filetami sardeli, czy koreczkami anchois, dodajemy utarte żółtka, oliwę i sok z cytryny, mieszamy z majonezem i doprawiamy pieprzem i cukrem pudrem. Z uwagi na to, że filety anchois są słone nie dodajemy do tego sosu soli.

ocena:

Sos sardelowy

składniki

  • 250 g majonezu, śmietany lub jogurtu
  • 6 filetów sardelowych, ew.  koreczki anchois
  • 1 mała cebulka
  • 2 ugotowane na twardo żółtka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz, szczypta cukru pudru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z drobno pokrojonymi lub wręcz zmiksowanymi filetami sardeli, czy koreczkami anchois, dodajemy utarte żółtka, oliwę i sok z cytryny, mieszamy z majonezem i doprawiamy pieprzem i cukrem pudrem. Z uwagi na to, że filety anchois są słone nie dodajemy do tego sosu soli.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję