menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Korniszony, cebulę i zioła drobno siekamy. Mieszamy oliwę z octem. Następnie dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. W Polsce zamiast kaparów używa się niedojrzałych owoców nasturcji.

ocena:

Sos winegret kaparowy – ravigote

składniki

  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka korniszonów
  • kilka łyżek ziół: szczypiorek, pietruszka, estragon
  • pół cebuli
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Korniszony, cebulę i zioła drobno siekamy. Mieszamy oliwę z octem. Następnie dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. W Polsce zamiast kaparów używa się niedojrzałych owoców nasturcji.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję