menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli. Wszystkie składniki sosu najlepiej jest ze sobą zmiksować i doprawić pieprzem. Soli nie dodajemy bo z dodatkiem sardeli i tak może być za słony. Wtedy dodajemy trochę więcej soku z cytryny.

ocena:

Sos winegret sardelowy

składniki

  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • sok z połowy cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 8 filetów sardeli (anchois)
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli. Wszystkie składniki sosu najlepiej jest ze sobą zmiksować i doprawić pieprzem. Soli nie dodajemy bo z dodatkiem sardeli i tak może być za słony. Wtedy dodajemy trochę więcej soku z cytryny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję