menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Avocado rozciąć na połowę, wyjąć pestkę i wydrążyć ze skórki, cebulę i czosnek oczyścić, dodać wszystkie pozostałe składniki, prócz natki pietruszki i dokładnie wymieszać blenderem.
Wypełnić sosem wydrążone skórki owocu i posypać drobno posiekaną natką. Schłodzić w lodówce (przynajmniej 2 godziny) przed podaniem.
Smacznego

ocena:

Sos z avocado

składniki

  • 1 owoc avocado
  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka wielokolorowego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej (może być kamienna)
  • sok z połowy cytryny
  • szczypta sproszkowanego chili do smaku
  • 1/4 szklanki zsiadłego mleka (bez serwatki)
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka świeżej (lub mrożonej) natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Avocado rozciąć na połowę, wyjąć pestkę i wydrążyć ze skórki, cebulę i czosnek oczyścić, dodać wszystkie pozostałe składniki, prócz natki pietruszki i dokładnie wymieszać blenderem.
Wypełnić sosem wydrążone skórki owocu i posypać drobno posiekaną natką. Schłodzić w lodówce (przynajmniej 2 godziny) przed podaniem.
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję