menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Brokuły ugotować na parze (ok. 6-8 min) i zmiksować dodając wodę. Pestki słonecznika podgrzać silnie na suchej patelni i utrzeć w moździerzu. Jogurt, słonecznik, sok z cytryny szczyptę soli i pieprzu dodać do brokułów i jeszcze raz zmiksować. Przed podaniem podgrzać. Dobre uzupełnienie do gotowanych na parze warzyw, makaronów, ryb i mięsa.

ocena:

Sos z brokułów i słonecznika

składniki

  • 25 dag różyczek brokułów
  • 2/3 szklanki wody
  • 2 łyżki wyłuskanych pestek słonecznika
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Brokuły ugotować na parze (ok. 6-8 min) i zmiksować dodając wodę. Pestki słonecznika podgrzać silnie na suchej patelni i utrzeć w moździerzu. Jogurt, słonecznik, sok z cytryny szczyptę soli i pieprzu dodać do brokułów i jeszcze raz zmiksować. Przed podaniem podgrzać. Dobre uzupełnienie do gotowanych na parze warzyw, makaronów, ryb i mięsa.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję