menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Masło rozpuść w rondlu. Szalotkę oraz czosnek pokrój w kostkę i podduś na maśle do zeszklenia. Dodaj wino i odparuj. Teraz dodaj posiekane w julienne suszone pomidory. Duś całość na wolnym ogniu przez 5 około minut. Zdejmij sos z ognia i dodaj śmietanę. Odparuj jeszcze 5 minut i dopraw solą oraz pieprzem.

ocena:

Sos z suszonych pomidorów

składniki

  • 70 g suszonych pomidorów
  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml białego półwytrawnego wina
  • 100 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Masło rozpuść w rondlu. Szalotkę oraz czosnek pokrój w kostkę i podduś na maśle do zeszklenia. Dodaj wino i odparuj. Teraz dodaj posiekane w julienne suszone pomidory. Duś całość na wolnym ogniu przez 5 około minut. Zdejmij sos z ognia i dodaj śmietanę. Odparuj jeszcze 5 minut i dopraw solą oraz pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję