menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki, dodajemy opłukane żurawiny, dodajemy ok. 125 ml wody i dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dolewamy wino. Po przestudzeniu miksujemy, dodajemy do smaku miód, sól i pieprz.

ocena:

Sos żurawinowo – jabłkowy

składniki

  • 400 g winnych jabłek
  • 150 g żurawin
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki, dodajemy opłukane żurawiny, dodajemy ok. 125 ml wody i dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dolewamy wino. Po przestudzeniu miksujemy, dodajemy do smaku miód, sól i pieprz.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję