menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Panierujemy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy w głębokim oleju lub na maśle. Podajemy tradycyjnie z frytkami i surówką z kapusty.

ocena:

Stek rybny panierowany

składniki

  • 200 g filetów z ryby na osobę
  • 1 jajko
  • sok z cytryny
  • olej lub masło
  • mąka
  • tarta bułka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Panierujemy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy w głębokim oleju lub na maśle. Podajemy tradycyjnie z frytkami i surówką z kapusty.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję