menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z poszatkowanej cebuli, posiekanego czosnku, curry, jogurtu, chilli i soli przyrządzamy marynatę, w którą wkładamy lekko rozbite piersi. Trzymamy w marynacie od 3 do 12 godzin. Jeżeli jogurt jest mało kwaśny, możemy dodać sok z połowy cytryny. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po przewróceniu na drugą stronę na każdym steku układamy plaster ananasa, na patelnię wlewamy syrop ananasowy i dusimy pod przykryciem 5-10 minut.

ocena:

Stek z kurczaka z patelni z ananasem

składniki

  • 800 g piersi kurczaka
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • plastry ananasa z puszki (tyle, ile piersi)
  • 100 ml syropu z ananasów z puszki
  • 3 łyżeczki curry
  • szczypta chilli
  • sok z połowy cytryny
  • olej
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z poszatkowanej cebuli, posiekanego czosnku, curry, jogurtu, chilli i soli przyrządzamy marynatę, w którą wkładamy lekko rozbite piersi. Trzymamy w marynacie od 3 do 12 godzin. Jeżeli jogurt jest mało kwaśny, możemy dodać sok z połowy cytryny. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po przewróceniu na drugą stronę na każdym steku układamy plaster ananasa, na patelnię wlewamy syrop ananasowy i dusimy pod przykryciem 5-10 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję