menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek i imbir drobno siekamy. Pierś z kurczaka nacieramy mieszanką sosu sojowego, oleju i przypraw i pozostawiamy na co najmniej pół godziny. Pieczemy na grillu lub smażymy na patelni po około 5 minut z każdej strony. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

ocena:

Stek z piersi drobiowej

składniki

  • 1 pierś z kurczaka na osobę
    #Bejca
  • 30 ml oleju
  • 30 ml sosu sojowego
  • 20 g świeżego imbiru
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • ewentualnie pół łyżeczki miodu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek i imbir drobno siekamy. Pierś z kurczaka nacieramy mieszanką sosu sojowego, oleju i przypraw i pozostawiamy na co najmniej pół godziny. Pieczemy na grillu lub smażymy na patelni po około 5 minut z każdej strony. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję