menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z podanych składników: oleju, ziół i musztardy przygotowujemy bejcę. Plastry mięsa rozbijamy lekko dłonią i ok. 2-3 godziny bejcujemy. Rozgrzewamy grill i pieczemy steki od 3 do 5 minut z każdej strony. Gdy na powierzchni mięsa pokazuje się krew, to przekładamy je na drugą stronę. Po upieczeniu doprawiamy do smaku. Tak przygotowane steki możemy też piec zawinięte w folię aluminiową.

ocena:

Stek z polędwicy

składniki

  • 4 plastry wołowiny grubości ok. 4 cm
    #Bejca
  • 5 łyżek oleju
  • po pół łyżeczki: tymianku, majeranku
  • 100 g musztardy z ziarnami gorczycy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z podanych składników: oleju, ziół i musztardy przygotowujemy bejcę. Plastry mięsa rozbijamy lekko dłonią i ok. 2-3 godziny bejcujemy. Rozgrzewamy grill i pieczemy steki od 3 do 5 minut z każdej strony. Gdy na powierzchni mięsa pokazuje się krew, to przekładamy je na drugą stronę. Po upieczeniu doprawiamy do smaku. Tak przygotowane steki możemy też piec zawinięte w folię aluminiową.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję