menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik ustaw na temperaturę 200°C. Steki ułóż w naczyniu do zapiekania i pozostaw na 30 min w temperaturze pokojowej. Koperek i czosnek drobno posiekaj a następnie połącz z oliwą, sokiem i skórką z cytryny. Całość dopraw solą i pieprzem. Za pomocą pędzelka natrzyj steki i poczekaj jeszcze 30 minut. Tuńczyka Piecz około 10-12 minut w stałej temperaturze 200°C.

ocena:

Stek z tuńczyka w koperkowo – cytrynowej marynacie

składniki

  • 4 steki z tuńczyka – każdy po około 150 g
Marynata:
  • pół pęczka koperku
  • sok i skórka otarta z jednej cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik ustaw na temperaturę 200°C. Steki ułóż w naczyniu do zapiekania i pozostaw na 30 min w temperaturze pokojowej. Koperek i czosnek drobno posiekaj a następnie połącz z oliwą, sokiem i skórką z cytryny. Całość dopraw solą i pieprzem. Za pomocą pędzelka natrzyj steki i poczekaj jeszcze 30 minut. Tuńczyka Piecz około 10-12 minut w stałej temperaturze 200°C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję