menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zaczynamy od zrobienia marynaty. W misce mieszamy: oliwę, sok z cytryny, posiekany czosnek oraz sól i pieprz.. Steki wkładamy do marynaty na minimum 3 godziny. Po tym czasie folie aluminiową smarujemy marynatą i układamy na niej naszą rybę. Na wierzchu kładziemy po kilka kaparów. Folię zawijamy i grillujemy tak przygotowane pakunki około 10 minut w zależności od grubości steka. Przed podaniem, na każdym kawałku ryby układamy grudkę masła.

ocena:

Steki z tuńczyka z grilla

składniki

  • 4 steki z tuńczyka
  • 6 łyżek oliwy
  • sok z 2 cytryn
  • 3 ząbki czosnku
  • marynowane kapary
  • 50 g masła
  • sól, pieprz
  • folia aluminiowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zaczynamy od zrobienia marynaty. W misce mieszamy: oliwę, sok z cytryny, posiekany czosnek oraz sól i pieprz.. Steki wkładamy do marynaty na minimum 3 godziny. Po tym czasie folie aluminiową smarujemy marynatą i układamy na niej naszą rybę. Na wierzchu kładziemy po kilka kaparów. Folię zawijamy i grillujemy tak przygotowane pakunki około 10 minut w zależności od grubości steka. Przed podaniem, na każdym kawałku ryby układamy grudkę masła.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję