X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 500 g mąki (ok. 3 szklanek)
  • 100 g cukru
  • 125 g masła
  • 125 ml mleka
  • 3 jajka
  • 1 paczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania

Ucieramy masło z cukrem do białości, dodajemy cały czas ucierając jaja, a na koniec mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy mamy gęstą masę, dolewamy mleko i wyrabiamy ciasto. Przekładamy ciasto do formy „keksówki”, lub układamy na posmarowanej tłuszczem blasze po ukształtowaniu ciasta w formie wałka. Pieczemy w temperaturze 200ºC przez 40-50 minut. Studzimy i kroimy następnego dnia.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również