menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy masło z cukrem do białości, dodajemy cały czas ucierając jaja, a na koniec mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy mamy gęstą masę, dolewamy mleko i wyrabiamy ciasto. Przekładamy ciasto do formy „keksówki”, lub układamy na posmarowanej tłuszczem blasze po ukształtowaniu ciasta w formie wałka. Pieczemy w temperaturze 200ºC przez 40-50 minut. Studzimy i kroimy następnego dnia.

ocena:

Sucharki zwykłe

składniki

  • 500 g mąki (ok. 3 szklanek)
  • 100 g cukru
  • 125 g masła
  • 125 ml mleka
  • 3 jajka
  • 1 paczka proszku do pieczenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy masło z cukrem do białości, dodajemy cały czas ucierając jaja, a na koniec mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy mamy gęstą masę, dolewamy mleko i wyrabiamy ciasto. Przekładamy ciasto do formy „keksówki”, lub układamy na posmarowanej tłuszczem blasze po ukształtowaniu ciasta w formie wałka. Pieczemy w temperaturze 200ºC przez 40-50 minut. Studzimy i kroimy następnego dnia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję