menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Maliny przecieramy przez sito i ubijamy z cukrem oraz dwoma białkami. Pozostałe białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy malinowej. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy (jeśli wysmarujemy ją masłem, to pamiętajmy o posypaniu jej drobną tartą bułeczka lub cukrem) Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200°. Podajemy z bitą śmietaną lub sosem waniliowym.

ocena:

Suflet malinowy

składniki

  • 300 g malin
  • 6 białek
  • 150 g cukru
  • 20 g masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Maliny przecieramy przez sito i ubijamy z cukrem oraz dwoma białkami. Pozostałe białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy malinowej. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy (jeśli wysmarujemy ją masłem, to pamiętajmy o posypaniu jej drobną tartą bułeczka lub cukrem) Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200°. Podajemy z bitą śmietaną lub sosem waniliowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję