menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i marchew obieramy, płuczemy i gotujemy aż do miękkości w osolonej wodzie. Potem jarzyny odcedzamy i miksujemy lub przecieramy przez sito, dodajemy same żółtka. Przygotowujemy sos beszamelowy. Gdy jest już gotowy dodajemy do niego zmiksowane jarzyny z cebulą, mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i na końcu mieszamy delikatnie z masą sufletową. Formę wypełniamy masą. Wkładamy do nagrzanego do 175 C piekarnika. Po 15 minutach zwiększamy temperaturę do 190 C i pieczemy jeszcze 30-40 minut. Ostrożnie wyjmujemy i natychmiast podajemy. Tą samą metodą możemy przyrządzić suflet ze szpinaku, brokułów itp. jarzyn.

ocena:

Suflet z marchwi

składniki

  • 500 g marchwi
  • 100 g cebuli
  • 3 jajka
  • sól, pieprz biały
  • sos beszamelowy (szukaj w rozdziale Sosy)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i marchew obieramy, płuczemy i gotujemy aż do miękkości w osolonej wodzie. Potem jarzyny odcedzamy i miksujemy lub przecieramy przez sito, dodajemy same żółtka. Przygotowujemy sos beszamelowy. Gdy jest już gotowy dodajemy do niego zmiksowane jarzyny z cebulą, mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i na końcu mieszamy delikatnie z masą sufletową. Formę wypełniamy masą. Wkładamy do nagrzanego do 175 C piekarnika. Po 15 minutach zwiększamy temperaturę do 190 C i pieczemy jeszcze 30-40 minut. Ostrożnie wyjmujemy i natychmiast podajemy. Tą samą metodą możemy przyrządzić suflet ze szpinaku, brokułów itp. jarzyn.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję