menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso z ryby mielimy lub miksujemy. Z masła, 50 g mąki i mleka przyrządzamy sos beszamelowy. Robimy białą zasmażkę. Rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, mieszamy. Dolewamy mleko lub mleko ze śmietanką jednym, płynnym ruchem i podgrzewamy cały czas mieszając, tak żeby nie było grudek. Gdy sos zgęstnieje doprawiamy go gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Żółtka ucieramy z rybą, a następnie z sosem, na końcu dodajemy stopniowo pianę ubitą z białek. Wstawiamy na około 35-45 minut do nagrzanego do 200 C piekarnika.

ocena:

Suflet z ryby

składniki

  • 200 g mięsa z ugotowanej ryby
  • 500 ml wywaru z ryby lub warzywnego (może być z kostki), 6 jaj
  • 50 g mąki
  • 70 g masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso z ryby mielimy lub miksujemy. Z masła, 50 g mąki i mleka przyrządzamy sos beszamelowy. Robimy białą zasmażkę. Rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, mieszamy. Dolewamy mleko lub mleko ze śmietanką jednym, płynnym ruchem i podgrzewamy cały czas mieszając, tak żeby nie było grudek. Gdy sos zgęstnieje doprawiamy go gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Żółtka ucieramy z rybą, a następnie z sosem, na końcu dodajemy stopniowo pianę ubitą z białek. Wstawiamy na około 35-45 minut do nagrzanego do 200 C piekarnika.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję